15.03.2017 0

Olen toiminut yli neljä vuotta Rovaniemen kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Luottamustehtävässäni olen pyrkinyt tekemään arvomaailmani mukaan oikeudenmukaisia päätöksiä kaupungin ja sen asukkaiden etujen mukaisesti.

Kuluneiden vuosien aikana olen saanut kokea lähietäisyydeltä eri puolueiden edustajien kyseenalaisia toimintatapoja. Käsiteltävät asiat muuttuvat usein poliittisesti kauppatavaraksi henkilökohtaisen tai oman sidosryhmän edun saamiseksi.

Viime aikoina tietooni on myös saatettu väitteitä, että veronmaksajien varoja on ujutettu Rovaniemen kaupungin julkisten hankintojen ja rakentamisen kautta yrityksille, jotka siirtävät edelleen osan varoista eri puolueiden edustajien vaalikampanjoiden tukemiseen. Jos väitteet pitävät paikkansa, niin silloin on syytä epäillä siihen osallistuneita tahoja lainvastaisesta toiminnasta ja lahjusrikoksista.

Oikeusministeriön  mukaan yleisesti epäillään, että korruption riskisektoreita Suomessa ovat julkiset hankinnat, rakentaminen ja kaavoitus. Muutaman vuoden aikana esille on lisäksi tullut aikaisempaa enemmän epäilyjä yritystoiminnassa tapahtuvasta rajat ylittävästä lahjonnasta. Korruptiota on vaikea havaita ja se jää usein piiloon koska sen osapuolet pyrkivät aina sitä peittämään ja salaamaan. Korruptiota vastaan taistellaan parhaiten lainsäädäntöä muuttamalla, kuten viime aikoina on tuomareille tullut velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksistaan niitä koskevaan rekisteriin.

Rovaniemem kaupunkia, sen asukkaita ja yrityksiä on erityisesti suojeltava joutumasta erilaisten hyväveli-verkostojen vallan väärinkäytön uhreiksi.  Vallan väärinkäytön ja korruption torjunta on tärkeää ja sen havaitsemiseksi tarvitaan voimavaroja ja määrätietoista työtä. Tätä työtä olen valmis jatkamaan. Mitään tai ketään pelkäämättä.Kaupunginhallitus 2014

Jaa artikkeli